SERVIS PUMPI I DIZA

Servisiramo BOSCH, DELPHI, LUCAS CAV, DENSO pumpe i dize, ugrađujemo i prodajemo originalne ili visoko kvalitetne zamjenske dijelove.

 

Malo o Bosch pumpi :

Ona je srce svakog dizelskog motora, a glavni joj je zadatak da dozirano ubrizgava gorivo u pojedine cilindre te tako pokreće dizelski (dieselski) motor.

Visokotlačna pumpa goriva (diesel pumpa) sastoji se od krilne dobavne pumpe, visokotlačne klipne pumpe s razvodnikom, mehaničkim regulatorom okretaja, elektromagnetskog ventila i regulatora ubrizgavanja. Prilikom servisiranja pumpe izmjenjuju se svi potrošni dijelovi, pumpa se kalibrira specijalnim alatom te se ispituje i precizno podešava na probnom stolu za ispitivanje dieselskih pumpi. Prilikom ugradnje pumpa se statički podešava.

Servis bosch pumpe preporučljivo je napraviti nakon 150 000 kilometara. Time se poboljšavaju radni parametri, koji podjednako utječu na poboljšanje performansi, smanjenje potrošnje goriva i čišći ispuh (manje čađe,dušikovih i ugljikovih oksida).

 

bosch logodelphi logolucascavlogodenso logo

Turbo punjači

Turbo punjači ili turbine su dio sustava prednabijanja zraka. Oni komprimiraju zrak u cilindre motora tako da tlak na ulazu u cilindar je veći od atmosferskog.

Više...

Common rail

Direktno ubrizgavanje - revolucionarni dizelski noviteti: direktno ubrizgavanje i common-rail - po prvi put su ugrađeni u modele Fiat automobila.

Više ...